Selamat Datang ke Portal Sektor Pengurusan Akademik

 

 

 

ADIWIRA STEM 2017

Penggambaran Adiwira STEM akan bermula pada 11 Disember 2017 dan akan berakhir pada 26 Disember 2017. 16 pasukan akan mewakili semua negeri di Malaysia akan bertanding merebut kejuaraan Adiwira STEM musim pertama ini.

Program 12 episod ini berbentuk ‘gameshow’ seperti  Program Running Man dan explorace yang memerlukan peserta menggunakan pengetahuan dan kemahiran STEM untuk berjaya. Terdapat juga elemen CSI dan Fear Factor.

Setiap negeri diwakili oleh 3 orang murid Tingkatan 3 yang dipilih oleh KRU berdasarkan video yang di muat naik ke Youtube..

Alhamdullilah , Pulau Pinang diwakili oleh 2 orang murid perempuan dan seorang murid lelaki yang akan membawa cabaran Pulau Pinang. Seorang guru pengiring Cikgu Azizul b  Mohd Hasan dari SK  Jawi akan bersama-sama menyahut cabaran Adiwira STEM. Doakan agar mereka memperolehi kejayaan.

 

 

Kategori: Lawatan Bimbingan

 • PdP Prasekolah

  Taklimat pemantapan pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru prasekolah bagi daerah Seberang Perai Selatan. Program telah diadakan pada 28 Januari 2015 di PPD Seberang Perai Selatan. Taklimat ini telah disampaikan oleh En Rosli bin Ishak

   
 • Lawatan berfokus Unit Matematik

  Unit matematik bersama Unit ICT, Sektor Pengurusan Akademik telah mengadakan lawatan berfokus ke beberapa buah sekolah.  Semasa lawatan beberapa isu telah dilihat antaranya adalah headcount

   
 • Lawatan Berfokus Unit Sains

  Unit Sains secara agresif telah menjalankan lawatan berfokus demi memastikan peningkatan pencapaian sains di Negeri Pulau Pinang. Terima kasih kepada semua yang terlibat di dalam lawatan ini. Lawatan ini telah diketuai oleh Pn Hamidah Jailani. Antara pegawai yang terlibat adalah Pn Azmah, En Zulkifli, Khaw Chiew Hong dan pegawai dari PPD.

   

Kategori: Bengkel

 • Program Percambahan Ilmu

  Program Percambahan Ilmu Sesi 1/2015 yang telah diadakan di BTPN pada 29 Januari 2015.  En Dzolkapli b  Haron mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang dapat hadir ke program tersebut.

   
 • Intervensi PISA

  SMK Abdullah Munshi sedang membuat Pembentangan Program Kelas Intervensi PISA.

   
 • Pre Council Kurikulum BC

  Pada 26 Januari 2015 telah berlangsung satu Mesyuarat Pre Council Kurikulum Bahasa Cina Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian IPGM di IPG Kampus Ipoh.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com