Selamat Datang ke Portal Sektor Pengurusan Akademik

 

 

 

Unit

Category: Unit

 

Program JERAYAWARA Peringkat Negeri Pulau Pinang telah berlangsung pada 24 Januari 2017 di Japan Malaysia Technical Institute, Bukit Minyak. Program tersebut dengan kerjasama Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia (EPRD) dihadiri oleh semua Penolongan Kanan Kurikulum Sekolah Menengah seluruh Pulau Pinang.

Category: Unit

Bengkel PdP Sains yang cemerlang dan berkesan telah diberikan oleh Pn Azmah bt Johari yang diadakan pada 28 Januari 2015 di SK Tanah Liat .

Lagi...

Category: Unit

Majlis Persaraan En Abd Latif Bin Mohd Yusof, Ketua Penolong Pengarah Bahasa Melayu di Sektor Pengurusan Akademik JPNPP. Majlis berlangsung pada 13 Januari 2017 di perkarangan utama JPNPP. Beliau bersara wajib pada umur 60 tahun. Pihak Sektor Pengurusan Akademik mengucapkan selamat bersara semoga diberi kesihatan serta umur yang panjang. 

 

Category: Unit

Pada 7 Januari 2015 telah berlansung satu perjumpaan pegawai Bahasa Inggeris di PPD Seberang Perai Utara. Perjumpaan ini telah dipengerusikan oleh KPP Bahasa Inggeris iaitu En Dzolkapli b Haron. Tujuan perjumpaan adalah untuk penyelarasan aktiviti-aktiviti Unit Bahasa Inggeris sepanjang tahun 2015.

Lagi...

 •  Start 
 •  Prev 
 •  1  2 
 •  Next 
 •  End 

Kategori: Lawatan Bimbingan

 • Lawatan Berfokus Unit Sains

  Unit Sains secara agresif telah menjalankan lawatan berfokus demi memastikan peningkatan pencapaian sains di Negeri Pulau Pinang. Terima kasih kepada semua yang terlibat di dalam lawatan ini. Lawatan ini telah diketuai oleh Pn Hamidah Jailani. Antara pegawai yang terlibat adalah Pn Azmah, En Zulkifli, Khaw Chiew Hong dan pegawai dari PPD.

   

   
 • Lawatan berfokus Unit Matematik

  Unit matematik bersama Unit ICT, Sektor Pengurusan Akademik telah mengadakan lawatan berfokus ke beberapa buah sekolah.  Semasa lawatan beberapa isu telah dilihat antaranya adalah headcount

   
 • PdP Prasekolah

  Taklimat pemantapan pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru prasekolah bagi daerah Seberang Perai Selatan. Program telah diadakan pada 28 Januari 2015 di PPD Seberang Perai Selatan. Taklimat ini telah disampaikan oleh En Rosli bin Ishak

Kategori: Bengkel

 • Intervensi PISA

  SMK Abdullah Munshi sedang membuat Pembentangan Program Kelas Intervensi PISA.

   
 • Pre Council Kurikulum BC

  Pada 26 Januari 2015 telah berlangsung satu Mesyuarat Pre Council Kurikulum Bahasa Cina Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian IPGM di IPG Kampus Ipoh.

   
 • Program Percambahan Ilmu

  Program Percambahan Ilmu Sesi 1/2015 yang telah diadakan di BTPN pada 29 Januari 2015.  En Dzolkapli b  Haron mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang dapat hadir ke program tersebut.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com