Selamat Datang ke Portal Sektor Pengurusan Akademik

ADIWIRA STEM 2017

Program 12 episod ini berbentuk ‘gameshow’ seperti  Program Running Man dan explorace yang memerlukan peserta menggunakan pengetahuan dan kemahiran STEM untuk berjaya. Terdapat juga elemen CSI dan Fear Factor.

Setiap negeri diwakili oleh 3 orang murid Tingkatan 3 yang dipilih oleh KRU berdasarkan video yang di muat naik ke Youtube..

Alhamdullilah , Pulau Pinang diwakili oleh 2 orang murid perempuan dan seorang murid lelaki yang akan membawa cabaran Pulau Pinang. Seorang guru pengiring Cikgu Azizul b  Mohd Hasan dari SK  Jawi akan bersama-sama menyahut cabaran Adiwira STEM. Doakan agar mereka memperolehi kejayaan.

Category: Berita Terkini

Bahan Bicara Profesional Timbalan Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Kementerian Pendidikan Malaysia boleh dicapai melalui pautan ini.

ADIWIRA STEM 2017

Penggambaran Adiwira STEM akan bermula pada 11 Disember 2017 dan akan berakhir pada 26 Disember 2017. 16 pasukan akan mewakili semua negeri di Malaysia akan bertanding merebut kejuaraan Adiwira STEM musim pertama ini. Selanjutnya...

Category: Berita Terkini

PENDAFTARAN PROFESSIONAL DEVELOPMENT PROGRAMMES (CPD) IN COMPUTER SCIENCE EDUCATION

PROGRAM KERJASAMA UNIT ICT DAN PENGKOMPUTERAN, SEKTOR PENGURUSAN AKADEMIK DENGAN UNIVERSITI SAINS MALAYSIA SERTA MDEC.

Klik pautan untuk pendaftaran online

Borang Online

Tarikh tutup: 27 November 2016 (Ahad)

•  Start
  •  1  2
  •  End

User Login

Facebook Channel

Kategori: Lawatan Bimbingan

• PdP Prasekolah

Taklimat pemantapan pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru prasekolah bagi daerah Seberang Perai Selatan. Program telah diadakan pada 28 Januari 2015 di PPD Seberang Perai Selatan. Taklimat ini telah disampaikan oleh En Rosli bin Ishak

• Lawatan berfokus Unit Matematik

Unit matematik bersama Unit ICT, Sektor Pengurusan Akademik telah mengadakan lawatan berfokus ke beberapa buah sekolah.  Semasa lawatan beberapa isu telah dilihat antaranya adalah headcount

• Lawatan Berfokus Unit Sains

Unit Sains secara agresif telah menjalankan lawatan berfokus demi memastikan peningkatan pencapaian sains di Negeri Pulau Pinang. Terima kasih kepada semua yang terlibat di dalam lawatan ini. Lawatan ini telah diketuai oleh Pn Hamidah Jailani. Antara pegawai yang terlibat adalah Pn Azmah, En Zulkifli, Khaw Chiew Hong dan pegawai dari PPD.

Kategori: Bengkel

• Pre Council Kurikulum BC

Pada 26 Januari 2015 telah berlangsung satu Mesyuarat Pre Council Kurikulum Bahasa Cina Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian IPGM di IPG Kampus Ipoh.

• Program Percambahan Ilmu

Program Percambahan Ilmu Sesi 1/2015 yang telah diadakan di BTPN pada 29 Januari 2015.  En Dzolkapli b  Haron mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang dapat hadir ke program tersebut.

• Intervensi PISA

SMK Abdullah Munshi sedang membuat Pembentangan Program Kelas Intervensi PISA.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com