Selamat Datang ke Portal Sektor Pengurusan Akademik

 

 

 

Majlis Persaraan En Abd Latif Bin Mohd Yusof, Ketua Penolong Pengarah Bahasa Melayu di Sektor Pengurusan Akademik JPNPP. Majlis berlangsung pada 13 Januari 2017 di perkarangan utama JPNPP. Beliau bersara wajib pada umur 60 tahun. Pihak Sektor Pengurusan Akademik mengucapkan selamat bersara semoga diberi kesihatan serta umur yang panjang. 

 

Kategori: Lawatan Bimbingan

 • Lawatan Berfokus Unit Sains

  Unit Sains secara agresif telah menjalankan lawatan berfokus demi memastikan peningkatan pencapaian sains di Negeri Pulau Pinang. Terima kasih kepada semua yang terlibat di dalam lawatan ini. Lawatan ini telah diketuai oleh Pn Hamidah Jailani. Antara pegawai yang terlibat adalah Pn Azmah, En Zulkifli, Khaw Chiew Hong dan pegawai dari PPD.

   

   
 • PdP Prasekolah

  Taklimat pemantapan pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru prasekolah bagi daerah Seberang Perai Selatan. Program telah diadakan pada 28 Januari 2015 di PPD Seberang Perai Selatan. Taklimat ini telah disampaikan oleh En Rosli bin Ishak

   
 • Lawatan berfokus Unit Matematik

  Unit matematik bersama Unit ICT, Sektor Pengurusan Akademik telah mengadakan lawatan berfokus ke beberapa buah sekolah.  Semasa lawatan beberapa isu telah dilihat antaranya adalah headcount

Kategori: Bengkel

 • Intervensi PISA

  SMK Abdullah Munshi sedang membuat Pembentangan Program Kelas Intervensi PISA.

   
 • Program Percambahan Ilmu

  Program Percambahan Ilmu Sesi 1/2015 yang telah diadakan di BTPN pada 29 Januari 2015.  En Dzolkapli b  Haron mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang dapat hadir ke program tersebut.

   
 • Pre Council Kurikulum BC

  Pada 26 Januari 2015 telah berlangsung satu Mesyuarat Pre Council Kurikulum Bahasa Cina Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian IPGM di IPG Kampus Ipoh.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com