Selamat Datang ke Portal Sektor Pengurusan Akademik

Megazine

Category: Megazine

Terima kasih tidak terhingga buat YBhg Dato' Syed Mohamad Bin Syed Murtaza, Pengerusi DRB-HICOM Malaysia yang sudi mengunjungi Sektor Pengurusan Akademik, Jabatan Pendidikan Negeri Pulau Pinang atas Kunjungan Mesra, Kerjasama Pintar (NBOS) dan Perbincangan Profesional pada 3 Februari 2017.

Category: Unit

Majlis Persaraan En Abd Latif Bin Mohd Yusof, Ketua Penolong Pengarah Bahasa Melayu di Sektor Pengurusan Akademik JPNPP. Majlis berlangsung pada 13 Januari 2017 di perkarangan utama JPNPP. Beliau bersara wajib pada umur 60 tahun. Pihak Sektor Pengurusan Akademik mengucapkan selamat bersara semoga diberi kesihatan serta umur yang panjang.

Category: Unit

Program JERAYAWARA Peringkat Negeri Pulau Pinang telah berlangsung pada 24 Januari 2017 di Japan Malaysia Technical Institute, Bukit Minyak. Program tersebut dengan kerjasama Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar Pendidikan, Kementerian Pendidikan Malaysia (EPRD) dihadiri oleh semua Penolongan Kanan Kurikulum Sekolah Menengah seluruh Pulau Pinang.

Category: Kursus

Program Percambahan Ilmu Sesi 1/2015 yang telah diadakan di BTPN pada 29 Januari 2015.  En Dzolkapli b  Haron mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang dapat hadir ke program tersebut.

Lagi...

•  Start
  •  1  2  3  4
  •  End

User Login

Facebook Channel

Kategori: Lawatan Bimbingan

• PdP Prasekolah

Taklimat pemantapan pengajaran dan pembelajaran bagi guru-guru prasekolah bagi daerah Seberang Perai Selatan. Program telah diadakan pada 28 Januari 2015 di PPD Seberang Perai Selatan. Taklimat ini telah disampaikan oleh En Rosli bin Ishak

• Lawatan Berfokus Unit Sains

Unit Sains secara agresif telah menjalankan lawatan berfokus demi memastikan peningkatan pencapaian sains di Negeri Pulau Pinang. Terima kasih kepada semua yang terlibat di dalam lawatan ini. Lawatan ini telah diketuai oleh Pn Hamidah Jailani. Antara pegawai yang terlibat adalah Pn Azmah, En Zulkifli, Khaw Chiew Hong dan pegawai dari PPD.

• Lawatan berfokus Unit Matematik

Unit matematik bersama Unit ICT, Sektor Pengurusan Akademik telah mengadakan lawatan berfokus ke beberapa buah sekolah.  Semasa lawatan beberapa isu telah dilihat antaranya adalah headcount

Kategori: Bengkel

• Pre Council Kurikulum BC

Pada 26 Januari 2015 telah berlangsung satu Mesyuarat Pre Council Kurikulum Bahasa Cina Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan dengan Kepujian IPGM di IPG Kampus Ipoh.

• Intervensi PISA

SMK Abdullah Munshi sedang membuat Pembentangan Program Kelas Intervensi PISA.

• Program Percambahan Ilmu

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com